Πόντος - Παναγία Σουμελά - Κωνσταντινούπολη (2-12/8/2019)

Ο Εύξεινος Πόντος, η Παναγία Σουμελά και η Πόλη θα είναι οι βασικοί προορισμοί του φετινού Ταξιδιωτικού της Ομοσπονδίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για sümela manastırı

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • Παρασκευή 2/8: Εκκίνηση στις 09.00 από Αλεξανδρούπολη, άφιξη στην Κωνσταντινούπολη, διανυκτέρευση (300 χλμ)
 • Σάββατο 3/8 Επίσκεψη στο Μουσείο Koc - βραδυνή έξοδος
 • Κυριακή 4/8:  Κωνσταντινούπολη - Αμάσεια  (675 χλμ)
 • Δευτέρα 5/8: Αμάσεια - Τραπεζούντα (425 χλμ)
 • Τρίτη 6/8: Τραπεζούντα - Επίσκεψη στην Παναγία Σουμελά: (95 χλμ)
 • Τετάρτη 7/8: Τραπεζούντα - Σαμψούντα (325 χλμ)
 • Πέμπτη 8/8: Σαμσούντα -  Κασταμονή - Σαφράμπολη - Αμάσρα (480 χλμ)
 • Παρασκευή 9/8: Αμάσρα - Άγκβα (328 χλμ)
 • Σάββατο 10/8: Άγκβα - Χηλή - Κωνσταντινούπολη (115 χλμ)
 • Κυριακή 11/8: Κωνσταντινούπολη: Εκκλησιασμός στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
 • Δευτέρα 12/8: Επιστροφή: Κωνσταντινούπολη - Αλεξανδρούπολη: 300 χλμ.

Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στην Πόλη θα πραγματοποιηθούν:

 • Επίσημη επίσκεψη της ΜΟΤ.Ο.Ε. στο Πατριαρχείο, συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ή εκπρόσωπό του. Eπίσκεψη στους Πατριαρχικούς τάφους στο Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής. 

L1190722

 • Επίσκεψη στο εντυπωσιακό Μουσείο Βιομηχανικής Κληρονομιάς Rahmi M. Koc, περιήγηση ανάμεσα σε οχήματα εποχής, αεροπλάνα, ιστιοφόρα, ατμόπλοια, υποβρύχιο, τραίνα, βιομηχανικές εφαρμογές, διοράματα και αναπαραστάσεις εργαστηρίων εποχής. Στην ομάδα μας θα προσφερθεί τσάι πάνω στο ατμόπλοιο Φενέρμπαξε που εκτείθεται στην προκυμαία του Μουσείου.

Αποτέλεσμα εικόνας για koc museum istanbul

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για koc museum istanbul

 • Προαιρετικές επισκέψεις σε Αγία Σοφία (120μ. από το ξενοδοχείο), Βασιλική Στέρνα (80 μ.), Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης (550 μ.), Αιγυπτιακή αγορά (1.000 μ.), Σκεπαστή αγορά (1.000 μ.), Μπλε Τζαμί (350 μ.) καθώς και συναντήσεις με εκπροσώπους της Τουρκικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετισμού και μοτοσυκλετιστικές ομάδες της Πόλης σε παραδοσιακά τους στέκια.

Το Υδραγωγείο του Ιουστινιανού (Βασιλική Στέρνα), η υπόγεια δεξαμενή νερού της Πόλης, ένα θαύμα της Βυζαντινής μηχανικής, χωρητικότητας 100.000 τόνων νερού:

Αποτέλεσμα εικόνας για βασιλικη δεξαμενη κωνσταντινουπολη Î‘ποτέλεσμα εικόνας για βασιλικη δεξαμενη κωνσταντινουπολη

- Της εκδρομής θα ηγείται πιστοποιημένος από την FIM-Europe εκπαιδευτής T/As και θα συνοδεύουν επίσης πιστοποιημένοι βοηθοί που επιπλέον φέρουν και πιστοποίηση Ασφαλούς Οδήγησης από RoSPA - Μοτοθέσις καθώς και επίσημος μεταφραστής.

- Η συμμετοχή κοστίζει 785€/άτομο και περιλαμβάνει: 10 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια με ημιδιατροφή (πρωινό & βραδυνό), τα εισιτήρια των ferry-boat Κωνσταντινούπολη - Χάρεμ, είσοδο στο Μουσείο Rahmi Koc, καθώς και τα αναμνηστικά της εκδρομής (pin, T-shirt).

Μερικές γενικές πληροφορίες:

Σύνολο χιλιομέτρων εκδρομής από Αλεξανδρούπολη, περίπου 3.500km. 

Η είσοδος στην Τουρκία μπορεί να γίνει και με ταυτότητα (με Λατινικούς χαρακτήρες) αλλά η διαδικασία είναι χρονοβόρα, ενώ με διαβατήριο είναι πάρα πολύ σύντομη.

Απαραίτητη φυσικά η Πράσινη Κάρτα και, σε περίπτωση που η μηχανή είναι σε άλλο ή και σε άλλο όνομα, επικυρωμένη συναίνεση του ιδιοκτήτη ή συνιδιοκτήτη. Επιπροσθέτως, το όνομα του οδηγού να αναγράφεται στην Πράσινη κάρτα.

Οι συναλλαγές γίνονται σε λίρες Τουρκίας, ενώ η χρήση πιστωτικών καρτών είναι διαδεδομένη ακόμα για έναν καφέ. Φροντίστε βέβαια η κάρτα σας να είναι δεκτή (και να έχει υπόλοιπο).

Οι εντός της Κωνσταντινούπολης επισκέψεις θα γίνουν με τις μηχανές στο Πατριαρχείο και το Μουσείο Koc. Κατά την διάρκεια της παραμονής στην Κωνσταντινούπολη οι μετακινήσεις με μηχανές θα γίνονται ΜΟΝΟΝ ομαδικά.

Πού θα μείνουμε: 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Απένατι από την Αγία Σοφία με θέα στον Κεράτειο Κόλπο και τον Βόσπορο. 

2 gal

3 gal

ΑΜΑΣΕΙΑ

TPAΠEZOYNTA

trabzon1

ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για marine hotel samsun Î‘ποτέλεσμα εικόνας για marine hotel samsun

ΑΜΑΣΡΑ

 Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα Î‘ποτέλεσμα εικόνας για amasra

ΑΓΚΒΑ

robins nest agva 024 1 robins nest agva 023

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Ο - Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η: Ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται στα 19 άτομα. Για την συμμετοχή θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 385 € ανά άτομο ως προκαταβολή. Το υπόλοιπο ποσόν 400€ θα πρέπει να καταβληθεί έως 30 Ιουνίου.
Απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να μας στείλετε με την δήλωση της συμμετοχής σας (για τις κρατήσεις των ξενοδοχείων) είναι:
 1. Ονοματεπώνυμο (Λατινικούς Χαρακτήρες, ακριβώς όπως εμφανίζονται στην ταυτότητα/διαβατήριο)
 2. Διεύθυνση e-mail
 3. Διεύθυνση κατοικίας
 4. Τηλέφωνα (κινητό + σταθερό)
 5. Α.Δ.Τ. ή Αρ. Διαβατηρίου
 6. Όχημα και Αρ. Κυκλοφορίας

Για δηλώσεις συμμετοχής καθώς και πληροφορίες σχετικά με την κατάθεση χρημάτων και τον λογαριασμό της Ομοσπονδίας, στείλτε μας email με τα παραπάνω στοιχεία σας στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Διευκρινίζουμε για κάθε περίπτωση, ουσιαστική ή τυπική, ότι τα στοιχεία που θα μας στείλετε είναι για τα μάτια μας μόνο και όπου αλλού χρειάζεται για τους σκοπούς της οργάνωσης της εκδρομής, και όχι για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Σε ξενοδοχεία, πλοία κλπ θα δοθούν μόνο τα απολύτως απαραίτητα για την κάθε περίπτωση.

 • motoe
 • FEMA
 • fim
 • fim europe