Η FIM ανησυχεί για τους προτεινόμενους νέους περιορισμούς στην οδήγηση μοτοσυκλετών στη Γερμανία

Πρόσφατα η Bundesrat (Ομοσπονδιακό Συμβούλιο) στη Γερμανία υπέβαλε προτάσεις για περαιτέρω περιορισμό της μοτοσυκλέτας σε μη αστικές περιοχές.

Ο Υπουργός Μεταφορών Andreas Scheuer αντέδρασε αμέσως στο ψήφισμα της Bundesrat διευκρινίζοντας ότι αντιτίθεται σθεναρά στο μέτρο, σημειώνοντας ότι αυτή η πρόταση δεν ανταποκρίνεται σε καμία από τις προτεραιότητές του στο Υπουργείο Μεταφορών. Πρόσθεσε ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε περαιτέρω απαγόρευση ή περιορισμό της μοτοσυκλέτας.
 
Η FIM γνωρίζει ότι η οδήγηση μοτοσυκλετών - ιδίως τα σαββατοκύριακα σε τουριστικές διαδρομές - μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε μη αστικές περιοχές. Η άφιξη μεγάλου αριθμού αναβατών μοτοσικλετών χαιρετίζεται από τις τοπικές επιχειρήσεις,  δεν είναι όμως πάντα ευπρόσδεκτη από τους κατοίκους.
 
Οι Ομοσπονδίες - Μέλη της FIM έχουν εμπειρία στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. Για παράδειγμα, οι ενέργειες της KNMV στις Κάτω Χώρες για να εκπαιδεύσουν τους αναβάτες σχετικά με την ανάγκη να οδηγούν με διακριτικό και ήσυχο τρόπο στους διάσημους ανατολικούς δρόμους, ιδίως τα Κυριακά το πρωί. Οι σύγχρονες μοτοσυκλέτες, εάν χρησιμοποιούνται χωρίς παράνομη αλλαγή σε σιγαστήρες και εντός των ορίων ταχύτητας, είναι αθόρυβα οχήματα που δεν προκαλούν καμία ενόχληση σε κανέναν.
 
Για να εξασφαλιστεί η ελεύθερη και απρόσκοπτη κυκλοφορία των Ευρωπαίων αναβατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η FIM καλεί τους νομοθέτες να συνεργαστούν με την κοινότητα των μοτοσυκλετιστών για την από κοινού και αποτελεσματική αντιμετώπιση του θορύβου και άλλων πηγών ρύπανσης.
 
 
Μετάφραση: Παναγιώτης Καλαϊτζής
  • motoe
  • FEMA
  • fim
  • fim europe