Ποιοί Είμαστε

motoe logoΠοιά είναι η Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος

Η ΜΟΤ.Ο.Ε. είναι η μόνη δευτεροβάθμια οργάνωση μοτοσυκλετιστών στην Ελλάδα. Συσπειρώνει πάνω από 75 σωματεία (λέσχες) μοτοσυκλετιστών από όλη τη χώρα. Από την ίδρυσή της το 1984, έχει δραστηριοποιηθεί κυρίως στους παρακάτω τομείς.

 

Στον τομέα των παρεμβάσεων για την υπεράσπιση και προώθηση των δικαιωμάτων των μοτοσυκλετιστών.

α) Συμμετοχή στις επιτροπές του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών που έχουν σχέση με την οδική ασφάλεια, την επεξεργασία του ΚΟΚ, τη σύνταξη και αναμόρφωση των βιβλίων εξέτασης υποψηφίων οδηγών και γενικά με θέματα που αφορούν τη μοτοσυκλέτα.

β) Η παρέμβαση για την κατάργηση των απαγορεύσεων κυκλοφορίας των δικύκλων οι οποίες είναι παράνομες και αυθαίρετες.

γ) Η παρέμβαση ώστε τα ασφάλιστρα που πληρώνουν οι μοτοσυκλετιστές να μην είναι υψηλά και να διαμορφώνονται δίκαια.

δ) Επαφή με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το ζήτημα της σωστής εφαρμογής του ΚΟΚ.

 

Η παρέμβαση και παρουσία στο Διεθνή χώρο:

α) Παρουσία στις επιτροπές "Τουρισμού", "Δημοσίων υποθέσεων" και "Γυναίκα και Μοτοσυκλέτα" τηςFIM και της FIM-Europe.

β) Μέσω της F.Ε.Μ.A. H F.E.M.A. είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μοτοσυκλετιστών της οποίας η ΜΟΤ.Ο.Ε. είναι ιδρυτικό μέλος, έχει έδρα τις Βρυξέλλες και αγωνίζεται για τ αδικαιώματα των μοτοσυκλετιστών στην Ευρώπη. Περισσότερα για τη F.E.M.A. στο www.fema.ridersrights.org.

γ) Μέσω της συνδιοργάνωσης της αντικατοχικής πορείας των Ευρωπαίων μοτοσυκλετιστών για την Κύπρο (Αύγουστος 1996) , όπου οι μοτοσυκλετιστές διεκδίκησαν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησής τους χωρίς περιορισμούς.

 

Η άλλη προσέγγιση των μοτοσυκλετιστών, μέσω της θεσμοθέτησης εκδηλώσεων όπως:

α) Η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών, η οποία αποτελεί τον κεντρικότερο και αρχαιότερο (από το 1982) θεσμό, τον οποίο οργανώνει η ΜΟΤ.Ο.Ε. κάθε χρόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και συγκεντρώνει πάνω από 5.000 μοτοσυκλετιστές.

β) Την Πανελλήνια Συγκέντρωση Εnduro που οργανώνεται (από το 1991) κάθε χρόνο το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

γ) Τη Χειμερινή Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών που οργανώνεται (από το 1996) κάθε Νοέμβριο ή Δεκέμβριο.

δ) Την ημέρα μοτοσυκλέτας και μοτοσυκλετισμού. Η ημέρα μοτοσυκλέτας και μοτοσυκλετισμού, η οποία θεσμοθετήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών διοργανώνεται το δεύτερο Σάββατο του Μαϊου από τα σωματεία-μέλη της ΜΟΤ.Ο.Ε. σ΄ όλη την Ελλάδα. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προβληθεί η μοτοσυκλέτα και ο μοτοσυκλετισμός σε όλες τις μορφές (μέσο μεταφοράς, ταξίδια, αθλητισμός κ.α. και να προβάλουμε σε όλους τους μοτοσυκλετιστές τη σωστή και ασφαλή χρήση της μοτοσυκλέτας.

 11041119 10207349979206511 5332798373012947539 n

Η παρέμβαση στους αγώνες μοτοσυκλέτας:

Στόχος της ΜΟΤ.Ο.Ε. είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη των αγώνων μοτοσυκλέτας χωρίς την κερδοσκοπική επιβάρυνση των αγωνιζομένων:

Το 2003 ιδρύεται από Σωματεία της MOT.O.E. η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας. Είναι μία Ομοσπονδία που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της ΜΟΤ.Ο.Ε. στα πλαίσια του Αθλητικού Νόμου 2725/99 και έχει αναγνωριστεί από τη Γ.Γ.Α.. Περισσότερα για την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. στο www.amotoe.gr.

 

Η εκπαίδευση των αναβατών

Με αρχή το 1989 (σε συνεργασια με Υφυπ. Ν. Γενιάς) αποκτήθηκε εμπειρία, οργανώθηκαν επί τρία χρόνια σεμινάρια επιμόρφωσης παρατηρητών εκπαίδευσης (με τη συμμετοχή μελών από πολλές λέσχες της ΜΟΤ.Ο.Ε.). Στη συνέχεια η συνεργασία με την αγγλική Ro.S.P.A. (The Royal Society for the Prevention of Accidents) η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα έχει σκοπό την εκπαίδευση στελεχών οι οποίοι στη συνέχεια σαν εκπαιδευτές προσφέρουν εκπαιδευτικα προγράμματα μέσω των σωματείων της ΜΟΤ.Ο.Ε. σε όλη την Ελλάδα. Στόχος η εκπαίδευση όχι αυτών που δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης, αλλά κυρίως όσων έχουν και επιθυμούν να βελτιώσουν τις ικανότητές τους.

Σε διεθνές επίπεδο, η ΜΟΤΟΕ συμμετέχει ενεργά στην Εκπαίδευση & Πιστοποίηση Συνοδών Μοτοσυκλετιστικού Τουρισμού (Moto Tour Assistant) της FIM-Europe καθώς και στην Εκπαίδευση & Πιστοποίηση Στελεχών/Κριτών Τουριστικού & χορήγησης Tουριστικής Λισάνς (FIM OFFICIAL'S LICENCE - Tourism Steward).

 

Τουριστικό - ταξιδιωτικό τμήμα

Το ταξιδιωτικό τμήμα της ΜΟΤ.Ο.Ε. δραστηριοποιείται με σκοπό να προσφέρει στους μοτοσυκλετιστές προσιτά, οργανωμένα ταξίδια τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, την συμμετοχή σε διεθνείς μοτοσυναντήσεις, την διεκδίκηση και ανάληψη της διοργάνωσης Διεθνών Μοτοσυκλετιστικών Συναντήσεων στην χώρα μας και την προβολή της χώρας μας στους ξένους μοτοσυκλετιστές. Στα πλαίσια αυτής ακριβώς της προβολής, η ΜΟΤΟΕ διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τις παρακάτω Διεθνείς Συναντήσεις: 

FIM Mototour of Nations 2017

FIM - Europe Club Meeting Experience

38o FIM Motocamp 2019

22627543 10203994995553322 650232697 n

Επίσης εξυπηρετεί και προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια και πληροφορία που χρειάζεται ο μοτοσυκλετιστής που ταξιδεύει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. 


Όλα αυτά τα χρόνια η ΜΟΤ.Ο.Ε. προσπαθεί για την επίλυση όλων των προβλημάτων που απασχολούν τους μοτοσυκλετιστές.

Περιμένει από όλους τη στήριξη του έργου της.

  • motoe
  • FEMA
  • fim
  • fim europe