1Η ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η θερινή ακαδημία Μηχανικών, με τις συμμετοχές να υπερβαίνουν τις σαράντα. Η θερινή Ακαδημία πραγματοποιήθηκε από 3-7 Σεπτέμβρη στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών και οι συμμετέχοντες ήταν μαθητές από 15-19 χρονών, φοιτητές, επαγγελματίες κ.α.

Η Ακαδημία Μηχανικών πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του ΤΕΙ Σερρών, του Ομίλου Unesco Σερρών, και του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών. Στην προσπάθεια συνέβαλε και η ΑΜΟΤΟΕ – ΜΟΤΟΕ, προωθώντας το περιβαλλοντικό μήνυμα “RIDE GREEN” της FIM (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας), παρουσιάζοντας τις δράσεις της για την προστασία του περιβάλλοντος εντός και εκτός Ελλάδας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δουν τις τρέχουσες ανάγκες για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τις μελλοντικές προκλήσεις, μέσω παρουσίασης «Μοτοσυκλέτα και Περιβάλλον – Δυο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες» του Ψημμένου Νίκου.

4

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων στα πλαίσια δραστηριοποίησης των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε συμβολική δενδροφύτευση σε έκταση του Αυτοκινητοδρομίου. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία και η συμμετοχή του πρωταθλητή Ελλάδας Σάκη Συνιώρη ο οποίος μετέδωσε το αγωνιστικό κλίμα και την εμπειρία του. Ο γνωστός σε όλους στο χώρο των αγώνων απευθύνθηκε στους νέους της Ακαδημίας και επιχείρησε να τους εισάγει στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και μάλιστα με την ματιά του πρωταγωνιστή.

6

Μεταξύ των άλλων θεματικών ενοτήτων παρουσιάστηκαν: Τεχνολογία Αυτοκίνησης, επίδειξη εξαρτημάτων, Ρομποτική και αυτοκίνητο, παρουσίαση κατασκευής αγωνιστικής μοτοσυκλέτας από την φοιτητική ομάδα μηχανολόγων του ΤΕΙ Σερρών (TEICM Racing Team), ενημέρωση για θέματα ασφάλειας αυτοκινήτου από την  BETA CAE Systems USA, Inc. Να σημειωθεί ότι σε όσους παρακολούθησαν τις θεματικές ενότητες τους επιδόθηκε σχετικό δίπλωμα. Έπεται συνέχεια του χρόνου με τη λειτουργία της 2ης Ακαδημίας Μηχανικών, η οποία θα καταστεί θεσμός στον χώρο της εκπαίδευσης και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

21612