Δεν ξεχνάμε – δεν σας ξεχνάμε……

Ήταν απόγευμα Κυριακής 13 Απριλίου 2003, όταν ένα λεωφορείο γεμάτο με μαθητές της πρώτης λυκείου, επέστρεφε στο Μακροχώρι Ημαθίας μετά από εκδρομή στην Αθήνα, όταν στα Τέμπη, το φορτίο μιας υπέρβαρης, κακοφορτωμένης και κακοσυντηρημένης νταλίκας μετακινήθηκε, έπεσε πάνω στο λεωφορείο, κόβοντας το νήμα της ζωής 21 μαθητών ………….

Στην επέτειο των 21 χρόνων, η ΜΟΤ.Ο.Ε., στηρίζοντας την δράση μνήμης του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακροχωρίου Ημαθίας “ΨΗΦΙΔΩΤΟ”, συμμετέχει στην ημερίδα οδικής ασφάλειας που είναι αφιερωμένη στην μνήμη εκείνων των 21 μαθητών.

Πρόγραμμα: 

 • Παρασκευή 12/4: Παρουσίαση του εκπαιδευτικού  προγράμματος του Μοτοθέσις στο ΓΕΛ Μακροχωρίου
 • Σάββατο  13/4: 10.00 – 15.00 Έκθεση Κλασικών και σύγρονων Μοτοσυκλετών στο Πάρκο “Ελιάς” στην Βέροια (https://maps.app.goo.gl/jTeoZpvZHCmhrtb47)
 • Σάββατο  13/4: 15.00Διαδρομή στην Βεργίνα
 • Κυριακή 14/4: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακροχωρίου Ημαθίας «ΨΗΦΙΔΩΤΟ» σε συνεργασία με το «Αθλητικό Tμήμα Δήμου Βέροιας» και τον «Λαογραφικό Σύλλογο Ντοπίων Μακροχωρίου & Περιχώρων», προκηρύσσει τον λαϊκό αγώνα μνήμης «6ος ΔΡΟΜΟΣ 21 ΜΑΘΗΤΩΝ» (πληροφορίες ΕΔΩ: https://www.psifidoto.org/prokirixi), που περιλαμβάνει τις παρακάτω κατηγορίες:
 1. Αγώνας δρόμου : 10.800μ. (ηλικίας 16 ετών και άνω)
 2. Περιπατητικός  λαϊκός αγώνας Υγείας : 2.000μ. (ηλικίας 16 ετών και άνω)
 3. Αγώνας Δημοτικών : 1.000μ. (ηλικιών Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξεων Δημοτικού)
 4. Αγώνας Δημοτικών : 1.000μ. (ηλικιών Α’, Β’ & Γ’ τάξεων Δημοτικού)
 5. Αγώνας Γυμνασίων : 2.000μ.
 6. Αγώνας  ΑμΕΑ : 250μ.
 • Για όσους θα επιθυμούσαν να διανυκτερεύσουν, οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει για ειδικές τιμές στα ξενοδοχεία της Βέροιας.
 • Οι συμμετέχοντες στην Έκθεση Μοτοσυκλετών με Κλασσικές Μοτοσυκλέτες, θα πρέπει να ενημερώσουν σχετικά τον Έφορο Κλασικών της ΜΟΤΟΕ κ. Πέτρο Ανδριανάκη, ώστε να εκτυπωθεί καρτέλα πληροφοριών για κάθε κλασσική μοτοσυκλέτα.
 • Σε όλους τους συμμετέχοντες στην Έκθεση, θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα συμμετοχής.