F.I.M – Motocamp 2019 Nestorion/Greece

Το 38ο FIM Motocamp πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Νεστόριο της Καστοριάς από 17 έως 22 Ιουνίου 2019 με την συμμετοχή 328 μοτοσυκλετιστών και μοτοσυκλετιστριών από Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Λιβύη, Λιθουανία, Μεγάλη Βρετανία, Μονακό, Ολλανδία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία.

Παρά τους κακούς καιρικούς οιωνούς της Κυριακής (χαλάζι) και την ολονύκτια καταιγίδα που ακολούθησε καίγοντας έναν μετασχηματιστή της ΔΕΗ, η διοργάνωση ανέκαμψε και κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα μικρό θαύμα.

Οι συμμετέχοντες την Τρίτη περιηγήθηκαν τα χωριά του Γράμμου:

την Τετάρτη το Βίτσι με επίσκεψη στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς, το Νυμφαίο και το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ:

ενώ το βράδυ μας διασκέδασν οι Cross the Line Sakis Dovolis Trio.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε εκδρομή στις Πρέσπες, τον Άγιο Αχίλλειο και την Μικρολίμνη.

και, μετά τα Μοτοπαιχνίδια, ακολούθησε ο Γιώργος Γάκης & the Troublemakers.

Η τελευταία μέρα επιφύλασσε μια έκπληξη για τους κατοίκους της Καστοριάς όταν έγιναν θεατές της “Παρέλασης των Εθνών”, ένα μεγαλειώδες θέαμα εκατοντάδων μηχανών με τις σημαίες των χωρών, των ομοσπονδιών και των λεσχών τους, όπου, αφού έκαναν τον γύρο της Λίμνης, παρέμειναν σταθμευμένες ολόκληρη την ημέρα στο παραλίμνιο πάρκινγκ.

Η εκδήλωση έκλεισε το βράδυ στον χώρο του κάμπινγκ με τις απονομές στις νικήτριες Ομοσπονδίες και Λέσχες, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί της περιοχής, και τελείωσε με τους δυνατούς ρυθμούς των Blues Wire.

Η ομάδα των επιτελών – παρατηρητών – υπεύθυνων αποτελεσμάτων της FIM

Η νικήτρια Γαλλική Ομοσπονδία

Η Λέσχη με τις περισσότερες παρουσίες, Bohemians – Τσεχία

Βράβευση των διοργανωτών από την FIM για την άρτια διοργάνωση

 

Παραδοσιακοί χοροί

Οι συμμετέχοντες “αιφνιδιάστηκαν” από τις καταπληκτικές διαδρομές που πραγματοποιήθηκαν μέσα στα δάση, έμειναν έκπληκτοι από τα ποτάμια, τις λίμνες και τα πανέμορφα βουνά της περιοχής, απόλαυσαν μια τεράστια ποικιλία των γεύσεων και φεύγοντας έδειναν συγχαρητήρια σε ολόκληρη την ομάδα εργασίας για την ζεστή, εγκάρδια και αποτελεσματική παρουσία όλων.

(Εδώ ένα τμήμα της οργανωτικής “Dream Team” της ΜΟΤ.Ο.Ε., οι υπόλοιποι κάπου δούλευαν, σε πύλες, μαγειρεία, εστιατόριο, Γραμματεία)

Τις άριστες εντυπώσεις των συμμετεχόντων επιβεβαιώνουν και οι εκπρόσωποι της FIM που έδωσαν συγχαρητήρια στους διοργανωτές αναφερόμενοι με κολακευτικά σχόλια τόσο στην διοργάνωση όσο και στο έμψυχο υλικό.

  • “……One of the most enjoyable FIM Motocamp ever. Thanks to you, Stelyos and the unbelievable good group of helpers and volunteers that made it happen………”
  • “For this crew, sky is the limit 🙂 Best regards to all”

H Ομοσπονδία με την σειρά της ευχαριστεί όλους όσους στήριξαν αυτήν την διοργάνωση, τις Αρχές, τους χορηγούς και, κυρίως, ολόκληρη την ομάδα των εθελοντών που το έκαναν να συμβεί, και που κύριο σκοπό είχε να προβάλει τις άγνωστες ομορφιές της πατρίδας μας σε ένα κατ’ εξοχή περιηγητικό κοινό.

Ακολουθούν το επίσημο βίντεο της διοργάνωσης: https://youtu.be/3y0IYhOxNFM

Βίντεο – συνέντευξη από την “Φωνή της Κασοριάς” https://youtu.be/4CW6x516anI

και μερικά βίντεο από συμμετέχοντες ή παρατηρητές

https://youtu.be/1od8FJHDXns

https://youtu.be/ogq_yzDDWT8

https://youtu.be/XnI4CkDLyMU

 

Ραντεβού στην Σλοβακία για το 39ο…………