ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΠΟΝΤΟΣ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 3 – 15/8/2018

Η Καππαδοκία, ο Πόντος και η Πόλη θα είναι οι βασικοί προορισμοί του φετινού Ταξιδιωτικού της Ομοσπονδίας.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • Παρασκευή 3/8: Άφιξη όλων των συμμετεχόντων στην Αλεξανδρούπολη, διανυκτέρευση.
 • Σάββατο 4/8 Εκκίνηση στις 06:30 προς Αφιόν – 620 χλμ. (Πορθμείο Κωνσταντινούπολη – Γυάλοβα περίπου 1h30′)
 • Κυριακή 5/8:  Αφιόν – Goreme  450 χλμ.
 • Δευτέρα 6/8: Goreme: Πτήση με αερόστατο – Καμινάδες των Νεραϊδών – Εθνικό & Ιστορικό Πάρκο – Κοιλάδα των Περιστεριών, Σπήλαια.
 • Τρίτη 7/8: Goreme – Τραπεζούντα: 654 χλμ
 • Τετάρτη 8/8: Τραπεζούντα – Επίσκεψη στην Παναγία Σουμελά: 100 χλμ.

panagia soumela pontos011

 • Πέμπτη 9/8: Τραπεζούντα -Σαμσούντα – Αμάσεια : 454 χλμ.
 • Παρασκευή 10/8: Αμάσσεια – Κασταμονή – Σαφράμπολη: 360 χλμ.
 • Σάββατο 11/8: Σαφράμπολη – Αμάσρα – Άγκβα: 420 χλμ.
 • Κυριακή 12/8: Άγκβα – Χήλη – Κωνσταντινούπολη: 115 χλμ.
 • Δευτέρα 13/8: Κωνσταντινούπολη
 • Τρίτη 14/8: Κωνσταντινούπολη
 • Τετάρτη 15/8: Κωνσταντινούπολη – Αλεξανδρούπολη: 300 χλμ.

Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στην Πόλη θα πραγματοποιηθούν:

 • Επίσημη επίσκεψη της ΜΟΤ.Ο.Ε. στο Πατριαρχείο, συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ή εκπρόσωπό του. Κατόπιν επίσκεψη στους  Πατριαρχικούς τάφους στο Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής. Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη.

L1190722

 • Επίσκεψη στο εντυπωσιακό Μουσείο Βιομηχανικής Κληρονομιάς Rahmi M. Koc, περιήγηση ανάμεσα σε οχήματα εποχής, αεροπλάνα, ιστιοφόρα, ατμόπλοια, υποβρύχιο, τραίνα, βιομηχανικές εφαρμογές και αναπαραστάσεις εργαστηρίων εποχής. Στην ομάδα μας θα προσφερθεί τσάι πάνω στο ατμόπλοιο Φενέρμπαξε που εκτείθεται στην προκυμαία του Μουσείου.

L1190584

L1190567

 • Προαιρετικές επισκέψεις σε Αγία Σοφία (120μ. από το ξενοδοχείο), Βασιλική Στέρνα (80 μ.), Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης (550 μ.), Αιγυπτιακή αγορά (1.000 μ.), Σκεπαστή αγορά (1.000 μ.), Μπλε Τζαμί (350 μ.) καθώς και συναντήσεις με Μοτοσυκλετιστικές ομάδες της Πόλης σε παραδοσιακά τους στέκια.

– Της εκδρομής θα ηγείται πιστοποιημένος από την FIM-Europe εκπαιδευτής T/As και θα συνοδεύουν επίσης πιστοποιημένοι βοηθοί που επιπλέον φέρουν και πιστοποίηση Ασφαλούς Οδήγησης από RoSPA – Μοτοθέσις.

– Η συμμετοχή κοστίζει 850€ / άτομο και περιλαμβάνει: 12 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια με ημιδιατροφή (πρωινό & βραδυνό), τα εισιτήρια του ferry-boat Κωνσταντινούπολη – Γυάλοβα, πτήση με αερόστατο στην Καππαδοκία (περιλαμβάνονται κεράσματα, πιστοποιητικό και σαμπάνια μετά την πτήση), είσοδο στο Μουσείο Rahmi Koc, καθώς και τα αναμνηστικά της εκδρομής (pin, T-shirt).

Μερικές γενικές πληροφορίες:

Σύνολο χιλιομέτρων εκδρομής από Αλεξανδρούπολη, περίπου 3.500.

Η είσοδος στην Τουρκία μπορεί να γίνει και με ταυτότητα (με Λατινικούς χαρακτήρες) αλλά η διαδικασία είναι χρονοβόρα, ενώ με διαβατήριο είναι πάρα πολύ σύντομη.

Απαραίτητη φυσικά η Πράσινη Κάρτα και, σε περίπτωση που η μηχανή είναι σε άλλο ή και σε άλλο όνομα, επικυρωμένη συναίνεση του ιδιοκτήτη ή συνιδιοκτήτη, και το όνομα του οδηγού να αναγράφεται στην Πράσινη κάρτα.

Οι συναλλαγές γίνονται σε λίρες Τουρκίας, ενώ η χρήση πιστωτικών καρτών είναι διαδεδομένη ακόμα για έναν καφέ. Φροντίστε βέβαια η κάρτα σας να είναι δεκτή (και να έχει υπόλοιπο).

Οι εντός της Κωνσταντινούπολης επισκέψεις θα γίνουν με τις μηχανές στο Πατριαρχείο και το Μουσείο Koc. Κατά την διάρκεια της παραμονής στην Κωνσταντινούπολη οι μετακινήσεις με μηχανές θα γίνονται ΜΟΝΟΝ ομαδικά.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε θα είναι αυτή:

Διαδρομή 2018

Τα ξενοδοχεία που θα μείνουμε: 

ΑΦΙΟΝ

dis cephe gece 51  002 00431

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

suhan1  suhan2

TPAΠEZOYNTA

trabzon1

ΑΜΑΣΣΕΙΑ

beyoglu otel amasya genel gorunum 861661

ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ

Saframpoli1

ΑΓΚΒΑ

robins nest agva 024 1 robins nest agva 023

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Απένατι από την Αγία Σοφία, θέα στον Κεράτειο Κόλπο και τον Βόσπορο.

2 gal

3 gal

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Ο – Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η: Ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται στα 36 άτομα. Για την συμμετοχή θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 400 € ανά άτομο ως προκαταβολή. Το υπόλοιπο ποσόν 450€ θα πρέπει να καταβληθεί έως 15 Ιουνίου.
Απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να μας στείλετε με την δήλωση της συμμετοχής σας (για την έκδοση των εισιτηρίων και τις κρατήσεις των ξενοδοχείων) είναι:
 1. Ονοματεπώνυμο (Λατινικούς Χαρακτήρες, ακριβώς όπως εμφανίζονται στην ταυτότητα/διαβατήριο)
 2. Διεύθυνση e-mail
 3. Διεύθυνση κατοικίας
 4. Τηλέφωνα (κινητό + σταθερό)
 5. Α.Δ.Τ. ή Αρ. Διαβατηρίου
 6. Όχημα και Αρ. Κυκλοφορίας

Για δηλώσεις συμμετοχής καθώς και πληροφορίες σχετικά με την κατάθεση χρημάτων και τον λογαριασμό, στείλτε μας email με τα παραπάνω στοιχεία στην διεύθυνση motoetravel@gmail.com 

Διευκρινίζουμε για κάθε περίπτωση, ουσιαστική ή τυπική, ότι τα στοιχεία που θα μας στείλετε είναι για τα μάτια μας μόνο και όπου αλλού χρειάζεται για τους σκοπούς της οργάνωσης της εκδρομής, και όχι για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Σε ξενοδοχεία, πλοία κλπ θα δοθούν μόνο τα απολύτως απαραίτητα για την κάθε περίπτωση.