Μοτοσυκλετιστές ενωμένοι – Η FEMA και η FIM επισημοποιούν την στενή συνεργασία τους

Μοτοσυκλετιστές ενωμένοι
Η FEMA και η FIM επισημοποιούν την στενή συνεργασία τους

Οι δύο πιο σημαίνουσες οργανώσεις μοτοσυκλετιστών έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν ακόμη πιο στενά. Η FEMA πλέον εντάσσεται στην FIM ως συνδεδεμένο μέλος, πράγμα το οποίο επισημοποιεί και αναπτύσει περαιτέρω τους δεσμούς τους, προς όφελος και των δύο οργανισμών. Οι μοτοσυκλετιστές πρέπει να είναι ενωμένοι, να συγκεντρώνουν τους πόρους τους και να αποφεύγουν την σπατάλη τους σε διπλά μέτωπα. Ο μοτοσυκλετιστικός αθλημτισμός και η μοτοσυκλέτα ως μέσο αναψυχής και μεταφοράς είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, και το καθένα μπορεί να επωφεληθεί από το άλλο.
Η FEMA και η FIM έχουν ήδη στενή εργασιακή σχέση από το 2000, αλλά στο παρόν πολιτικό κλίμα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να συνδυάσουμε όπου είναι δυνατόν τις προσπάθειές μας ώστε να επηρεάσουμε πολιτικές, κανόνες και κανονισμούς που έχουν αντίκτυπο στην διεθνή μας μοτοσυκλετιστική κοινότητα.
Η FEMA και η FIM συμφωνούν ότι είναι πολύ σημαντικό τα συμφέροντα των μοτοσικλετιστών να αναγνωρίζονται και να εκτιμώνται από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες ρυθμιστικές αρχές και φορείς διαμόρφωσης πολιτικής.

Ο Πρόεδρος της FEMA Odd Terje Dovik: «Η FEMA δεσμεύεται να συνεργαστεί στενότερα με τη FIM, με σκοπό να εξασφαλίσουν μια ισχυρή πολιτική φωνή για τους αναβάτες. Με θέματα που κυμαίνονται από άδειες οδήγησης μέχρι την οδική ασφάλεια, από τις υγιείς συζητήσεις μέχρι τις απαγορεύσεις χρήσης οδών, χρειαζόμαστε ισχυρή παρουσία στην πολιτική αρένα. Το να συνεργαζόμαστε στενότερα και να μοιραζόμαστε την τεχνογνωσία μας, τελικά θα είναι προσ όφελος όλων των μοτοσυκλετιστών».
Πρόεδρος της FIM Jorge Viegas: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τηn FEMA στην οικογένεια της FIM. H FIM
και η FEMA μοιράζονται πολλούς στόχους και συνεργάζονται για πολλά χρόνια, και η επισημοποίηση αυτής της σχέσης είναι μια φυσική εξέλιξη. Αυτό θα μας δώσει μια ενιαία φωνή στην Ευρώπη και καλύτερη προώθηση του μοτοσικλετισμού στην περιοχή».

H FEMA (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μοτοσικλετιστών) εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους μοτοσυκλετιστές. Σκοπός της είναι η προώθηση, η προστασία και η διατήρηση της μοτοσικλέτας.
Η FIM (Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσικλετιστμου) Έτος ίδρυσης 1904. Η FIM είναι ο αναγνωρισμένος από τη ΔΟΕ Διεθνής Κυβερνητικός Φορέας του Μοτοσυκλετιστικού Αθλητισμού και Παγκόσμιος εκπρόσωπος του μοτοσυκλετισμού.

Από εδώ: https://www.femamotorcycling.eu/fim-fema-2024/

Μετάφραση: Παναγιώτης Καλαϊτζής