Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ MONKEY – ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η “ολιγοήμερη” επίσκεψη του Andre Sousa στην Ελλάδα, στα πλαίσια του εγχειρήματός του να κάνει τον Γύρο του Κόσμου με έναν “Μπόμπο” (Honda Monkey), εξελίχθηκε τελικά σε “Γύρο της Ελλάδας”.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Andre είναι Πορτογάλος αγωνιζόμενος στα superbike 600 που του αρέσουν τα ταξίδια. Πήρε λοιπόν την απόφαση να επιχειρήσει τον Γύρο του Κόσμου  με τον “μπόμπο”, ένα ταξίδι που θα τον κρατήσει για τέσσερα χρόνια στους δρόμους της υφηλίου. Από τον επίσης Πορτογάλο Διευθυντή της Επιτροπής Τουρισμού της FIM, μας ζητήθηκε να διευκολύνουμε το πέρασμα του Andre από την Ελλάδα. Αμέσως ενημερώθηκαν οι Λέσχες της Ομοσπονδίας και οι προτάσεις φιλοξενίας άρχισαν να πέφτουν βροχή. Και έτσι, το σύντομο πέρασμα, σε συνδυασμό με την αδυναμία συνέχισης του ταξιδιού από Τουρκία για Ιράν, εξελίχθηκε σε πραγματικό Γύρο της Ελλάδας.

Άγκιστρο Σερρών, Καβάλα, Αγ. Αθανάσιος Θεσσαλονίκης, Παλιός Αγ. Αθανάσιος, Γρεβενά, Ιωάννινα, Πάργα, Πρέβεζα, Αμαλιάδα, Αρχαία Ολυμπία, Καλαμάτα, Σπάρτη, Ναύπλιο, Αθήνα, Κρήτη, Χαλκίδα, Λαμία, Κατερίνη, Νέα Πέραμος Καβάλας ήταν τα μέρη που “πρόλαβαν” να φιλοξενήσουν τον Andre. Δυστυχώς, τα περιοριστικά μέτρα για τον COVID, τον ανάγκασαν να επισπεύσει την αναχώρησή του από την χώρα μας για την Σόφια, όπου θα περιμένει το “άνοιγμα” του Ιράν για να ολοκληρώσει τον γύρο της χώρας μας στον δρόμο του για Τουρκία.

Όσο ήταν στην πατρίδα μας έδωσε συνεντεύξεις στο ΜΟΤΟ και στο bikeit.gr, “μπήκε” και στις δύο πίστες (Σέρρες και Μέγαρα), και τον “μυήσαμε” στο πιτόγυρο, την μπουγάτσα, το τσίπουρο και την ρακή.

 

Πέρα από τις Λέσχες και όλους όσους συμμετείχαν, η Ομοσπονδία θα ήθελε να ευχαριστήσει το Metohi Inn στον Παληό Άγιο Αθανάσιο και το Epirus Palace στα Γιάννενα, και το ferrytraveller για την κάλυψη των εισιτηρίων για Κρήτη.