Οι Γάλλοι μοτοσυκλετιστές συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τους τεχνικούς ελέγχους

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η γαλλική οργάνωση μοτοσικλετιστών FFMC βγήκε στους δρόμους για να δείξει – ξανά – τους λόγους για την αντίθεσή της σε έναν αδικαιολόγητα περιοριστικό, υποχρεωτικό τεχνικό έλεγχο μοτοσυκλετών και άλλων μηχανοκινήτων διτρόχων. Σύμφωνα με το FFMC, μόνο το 0,3% έως 0,4% των ατυχημάτων συνδέονται με τεχνικό ελάττωμα, σε σύγκριση με το 30% των ατυχημάτων που οφείλονται σε οδικές συνθήκες.΄

Το FFMC – μέλος της FEMA – κατήγγειλε την άρνηση της δημοκρατίας που οδήγησε σε αυτό το μέτρο που απορρίφθηκε το 2012 από την Γαλλική Εθνοσυνέλευση και την Γερουσία και προσαρμόστηκε το 2014 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να επιτρέψει στα κράτη μέλη να εφαρμόσουν πιο αποτελεσματικά εναλλακτικά μέτρα για την βελτίωση της ασφάλειας και των περιβαλλοντικών επιδόσεων των μηχανοκίνητων δίτροχων.

https://youtu.be/xnpO9y6aHmc?si=7Hflb5FS3osJHohC

Η FFMC παίζει πλήρως τον ρόλο της στην πρόληψη ατυχημάτων, για τα οποία η εκπαίδευση και η βελτίωση των υποδομών προφανώς θα τα πάει πολύ καλύτερα από ότι αυτό το “κατάπλασμα σε ένα ξύλινο πόδι”. Οι μοτοσυκλέτες και άλλα μηχανοκίνητα δίτροχα είναι μια λύση κινητικότητας, δημοφιλής στους 4 εκατομμύρια χρήστες τους στη Γαλλία.

Μετά από αυτήν την επιτυχία με συμμετοχή – ρεκόρ των διαδηλώσεων κατά των τεχνικών επιθεωρήσεων στις 13 και 14 Απριλίου, με περισσότερους από 60.000 αναβάτες να κινητοποιούνται σε όλη την Γαλλία, η FFMC ενισχύεται στην επιδίωξη των δράσεών της και παραμένει κάτι παραπάνω από κινητοποιημένη. Η FFMC θα συνεχίσει την αντίστασή της στους υποχρεωτικούς τεχνικούς ελέγχους για μοτοσυκλέτες. Ήδη προετοιμάζει μια εθνική δράση σε πρωτοφανή κλίμακα με φιλοδοξία να συγκεντρώσει όλους τους χρήστες του δρόμου.

 

Από ΕΔΩ: https://www.femamotorcycling.eu/french-protest-inspections-2/

Μετάφραση: Παναγιώτης Καλαϊτζής