Συνεργασία FIM και FEMA για την προάσπιση του Μοτοσυκλετισμού

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της FEMA, κ. Odd Terje Dovik είχε μια κορυφαία συνάντηση με τον πρόεδρο της FIM κ. Jorge Viegas. Στην ημερήσια διάταξη: ισχυρότερη συνεργασία σε θέματα μοτοσυκλέτας.

Οι Επιτροπές της FIM συναντήθηκαν στη Λυών αυτό το Σαββατοκύριακο, δίνοντας την ευκαιρία στον νέο πρόεδρο της FEMA, Odd Terje Dovik, να συναντηθεί με τον ομόλογό του της FIM, Jorge Viegas, καθώς και με τον αναπληρωτή διευθυντή της FIM Damiano Zamana.

Ο Jesper Christensen, Διευθυντής της Επιτροπής για την Κινητικότητα της FIM και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FEMA, ήταν επίσης παρών. Η συνάντηση ήταν συνέχεια της παρουσίασης που έδωσε ο κ. Damiano Zamana στην πρόσφατη Ετήσια Γενική Συνέλευση της FEMA (AGM).

Στην Γενική Συνέλευση της FEMA, ο κ. Damiano Zamana εξέφρασε την έντονη επιθυμία να επισημοποιήσει και να αναπτύξει περαιτέρω τους δεσμούς μεταξύ της FEMA και της FIM, προς όφελος και των δύο οργανισμών. Στην Λυών, αυτό το μήνυμα επανέλαβε ο Jorge Viegas, ο οποίος τόνισε την ανάγκη οι μοτοσυκλετιστές του κόσμου να σταθούν μαζί, να συντονίσουν τις δυνάμεις τους και να αποφύγουν την σπάταλη διπλή εργασία.

Από την άποψη της FEMA, συμφωνούμε απόλυτα. Το άθλημα της μοτοσυκλέτας και η μοτοσυκλέτα ως μέσο αναψυχής και μεταφοράς είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και η μία επωφελείται από την άλλην.

Το διοικητικό συμβούλιο της FEMA αναμένεται να συζητήσει την πρωτοβουλία της FIM στην συνεδρίασή του τον Μάρτιο.

Η FEMA έχει ήδη μια στενή σχέση συνεργασίας με τη FIM-Europe, η οποία επισημοποιήθηκε με μνημόνιο κατανόησης το 2022. Η FEMA και η FIM-Europe συμφωνούν ότι είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζονται και να εκτιμώνται τα συμφέροντα των μοτοσυκλετιστών από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους υπόλοιπους ρυθμιστικούς φορείς, καθώς και τους φορείς διαμόρφωσης πολιτικής.

Από εδώ:  https://www.femamotorcycling.eu/fim-fema-working-together/

Μετάφραση: Παναγιώτης Καλαϊτζής