ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ τεύχος 1

Το τελευταίο διάστημα η ζήτηση για την ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ σαν ιστορική μοτοσυκλέτα που χορηγεί η Ομοσπονδία μας, έχει ανέβει κατακόρυφα!

Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες παλαιών μοτοσυκλετών, άνω των 30 χρόνων, ανακαλύπτουν τα οφέλη του νέου νόμου που τέθηκε σε ισχύ ουσιαστικά από την αρχή του χρόνου. Οπότε τι κάνουν; Μα το αυτονόητο: ξεκινούν τη διαδικασία που θα τους οδηγήσει στις ΝΕΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ & ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Η αγάπη τους για την κλασσική καλλονή τους τους έκανε να την προσέχουν και να τη συντηρούν ευλαβικά ξοδεύοντας χρήματα, με αποτέλεσμα να φθάσει αλώβητη στο σήμερα κυκλοφορώντας περήφανη στους δρόμους τόσα χρόνια!

Τώρα μπορούν να ανασάνουν κάπως αναφορικά με τα πάγια έξοδα της. Ο νέος νόμος, τους δίνει τη δυνατότητα να την χαρακτηρίσουν σαν ιστορική, δηλαδή εκτός της χρηστικής αξίας της, και σαν αντικείμενο πολιτιστικής κληρονομιάς. Αποτέλεσμα τα χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας, η δυνατότητα να κυκλοφορούν παντού και πάντα χωρίς περιορισμούς, ακόμη και στα ιστορικά κέντρα των πόλεων που πιθανά απαγορεύεται για τα σύγχρονα τροχοφόρα. Φυσικά και στο εξωτερικό, αφού η διαδικασία έχει θεσπιστεί από το κράτος.

Για να δούμε λοιπόν κάποιες περιπτώσεις με ξεκάθαρα οφέλη:

  • Αν η αγαπημένη σας είναι άνω των 45 ετών, τότε ΤΑ ΤΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝ. Σωστά, δεν υπάρχουν τέλη για τις μοτό με άδεια παλιά, άνω των 45 ετών. Αλλιώς, αν είναι μεταξύ 30 και 45 ετών ΤΕΛΗ ΕΩΣ ΤΟ ΠΟΛΥ 50 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ.
  • Αν κάνατε κάποτε το λάθος και τη διαγράψατε από το αρχείο κυκλοφορίας (οριστική ακινησία/διαγραφή), τώρα μπορείτε να επανορθώσετε ΞΑΝΑΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.
  • Αν η μηχανή μπήκε κάποτε νόμιμα στη χώρα μας αλλά ποτέ δεν πήρε άδεια και πινακίδες, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ.
  • Αν πάλι η μηχανή αγοράστηκε από ΟΔΔΥ ή από στρατιωτική υπηρεσία και έχετε τα παραστατικά στα χέρια σας, ο νόμος προβλέπει ότι και τώρα μπορείτε να πάρετε ιστορική πινακίδα και άδεια.

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ!

Η ΜΟΤΟΕ/ΑΜΟΤΟΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!

Πληροφορίες : ΑΡΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ MOTOE – motoeclassic@gmail.com